facebook

Най-често задавани въпроси

ЗА НБУ

 

Форми на обучение

 

В НБУ има  редовна и дистанционна форма на обучение – ако работите или сте ангажиран с различни дейности, и мислите, че това би затруднило обучението ви – изберете дистанционната форма – това ще позволи да имате повече време. Ако изберете редовната форма на обучение – то може да комбинирате редовното и електронното обучение и да направите графика си така, че да съответства на личната ви натовареност. 

 

 

 

Индивидуални програми

 

Индивидуалните програми са подходящи за студенти с интердисциплинарни интереси. Всеки студент в Нов български университет може да избере да се обучава по индивидуална програма. По индивидуална програма могат да се обучават студенти в  бакалавърска  и магистърска степен, с изключение на регулираните програми „Право“ и „Архитектура“. Индивидуална може да е и minor програма – втора специалност. Разработването на индивидуална програма изисква консултиране  със специалист от отдел „Консултиране на студенти" - Корпус 1, офис 102, тел. 02/ 8110 173.

 

 

Предимства за хора с различни възможности

 

Материалната среда на университета осигурява и улеснява достъпа на хора с различни физически възможности - изградени са входове и рампи, асансьори, тактилни пътеки, читателско място за хора с увредено зрение.

 

 

Медицински център

 

Медицинският център на НБУ разполага с лекарски и стоматологичен кабинет - Корпус 2, етаж 2, офис 214-216. Сигнал за неотложна медицинска помощ се подава към Медицинския център на тел. 02/8110 684 (вътр. 2214) и Охраната на тел. 02/8110461 (вътр. 9111).

 

 

Кафе-клубове и университетски ресторант Artes

 

Кафе-клубовете на НБУ в Корпус 1 и Корпус 2 предлагат богат избор и са приятно място за почивка и срещи с приятели, а през лятото разполагат и с места на открито. Биобарът на НБУ предлага голямо разнообразие от здравословни храни и напитки, приготвени от био продукти. Университетският ресторант Аrtes, който се намира в двора на НБУ – между Корпус 1 и университетската Аула. Ресторантът предлага богато меню и приятна атмосфера.